دسته‌بندی نشده

باربری چیست؟

توسط 23 آوریل 2021 می 1st, 2021 دیدگاهی ثبت نشده

تعریف جامع باربری

در یک تعریف جامع و کامل میتوان گفت که به هرنوع جابجایی انسان، حیوان، کالا و جنس از یک نقطه به نقطه ای دیگری که موقعیت جغرافیایی آن تغییر یابد باربری یا حمل و نقل که تلفظ انگلیسی آن Transport است گفته میشود.

باربری را به طور کلی و اساسی میتوان به هوایی، زمینی، دریایی، کابلی و ریلی تقسیم کرد.

باربری

توضیح جامع باربری یا حمل و نقل

باربری هوایی

حمل و نقل هوایی خود نیز به دو قسمت مختلف تجاری و انسانی تقسیم میشود.

  • انسانی
    منظور از باربری هوایی مدل انسانی خود انسان و کالا های مربود به انسان است که به آن فریت بار Freight نیز گفته میشود.

از هواپیما های معمولی مسافر بری برای این نوع حمل بار استفاده میشود که معروف ترین و یکی از بزرگترین آنها هواپیمای مسافربری بوئینگ 747 است.

باربری هوایی با بوئینگ747

بزرگ ترین هواپیما برای باربری انسانی در آسمان

  • تجاری
    منظور از حمل و نقل هوایی مدل تجاری مربوط به کالا های تجاری مانند انواع و اقسام دستگاه یا قطعه های مختلف برای  استفاده در صنعت های مختلف است که به آن کارگو نیز میگویند

از هواپیما های بسیار بزرگ و غول پیکر برای این نوع حمل و نقل یا باربری استفاده میشود.معروف ترین هواپیمای Cargo ایرباس بلوگا نام دارد که به نهنگ سفید هم معروف شده.

حمل و نقل تجاری

تاریخچه باربری هوایی

یکی از خواسته ها و آرزو های انسان این بود که بتواند پرواز کند و  از بالا بر زمین نظارت داشته باشد و به راحتی بتواند سفر کند.
بالون اولین پرنده ای بود که انسان سوار بر آن شد و در آسمان به سیر و سفر پرداخت.برادران مون گلفیه برای اولین در سال 1793 توانستند با ساخت یک بالون و به پرواز در آمدن با آن به آرزوی دیرینه ای انسان خاتمه بدهند.
سپس بعد گذشت 110 سال یعنی در سال 1903 برادران رایت به عنوان اولین کسانی شناخته شدند که صنعت باربری هوایی را به راه انداختند و با هواپیمای خود به پرواز در آمدند.

تاریخچه باربری هوایی در ایران

روسیه اولین کشوری بود که با استفاده از هواپیما در زمستان سال 1292 هجری شمسی و به خلبانی شخصی به اسم کوزمینسکی به ایران سفر کرد. و در میدان مشق فرود آمد. در سال 1343 اولین پرواز جت مسافربری شرکت هما که به ایران ایر نیز معروف بود از تهران به بیروت روانه آسمان شد.
فرودگاه قلعه مرغی اولین فرودگاه ایران بود که در سال 1301 راه اندازی شد و مورد استفاده قرار گرفت.

اولین پرواز به ایران

اکنون ایران یکی از بزرگ ترین کشور ها در صنعت حمل و نقل و باربری هوایی است.

باربری زمینی

به هرگونه جابجایی که از طریق جاده انجام شود حمل و نقل جاده ایی یا باربری زمینی که به صورت باربری درون شهری و بیرون شهری و یا کشوری صورت میپزیرد گفته میشود. یکی از قدیمی ترین نوع های باربری هست یعنی از زمان قدیم تا به امروز عموم مردم از این طریق بارهای خود را جابجا میکردند.مردم از این طریق میتوانند بارهای کوچک و بزرگ خود را به آسانی جابجا کنند.
در زمان های قدیم که خودرو وجود نداشت اهالی روستا و شهر ها از حیوان ها برای باربری استفاده میکردند با گذشت زمان و پیشرفت علم و استقبال مردم از خودرو دیگر آرام آرام باربری سنتی کنار گذاشته شد و روز به روز صنعت خودروسازی پیشرفت و توسعه یافت.
در این راستا شرکت های خودروسازی بیشتر و بیشتر شد تا همین امروز. در پی این توسعه باربری های مجهز در سطح شهر ها پدید آمد و مردم با پرداخت مبلغی توسط خودرو های این باربری ها اسباب کشی خود را انجام میدهند.با وجود انواع و اقسام مختلف باربری ها این مدل حمل و نقل به عنوان ارزان ترین نوع جابجایی شناخته میشود.

مزایای باربری زمینی

  1. امکان بارگیری از درب منزل و تحویل آن.
  2. هزینه بسیار کمتر.
  3. امکان استفاده از نیسان برای باربری.یعنی وسایل نقلیه خصوصی.
  4. امکان ارسال بار به مناطق دور افتاده و روستاها.

حمل و نقل زمینی به دو صورت داخلی و بین المللی تقسیم میشود:
انسان ها با استفاده از وسایل شخصی یا با در تماس بودن یک باربری میتوانند در داخل کشور کالا های خود را جابجا کنند.و با استفاده از تریلی های بین المللی نیز کالاهای خود را به کشور های همسایه و سراسر جهان ارسال کنند.

باربری زمینی

ظریف بار مناسب ترین باربری برای حمل و نقل زمینی

باربری دریایی

این نوع باربری یکی از اولین و مهم ترین راه های حمل و نقل در طول تاریخ بوده است. جابجایی بار از طریق دریا سال هاست برای انسان مهم بوده و است در دنیا بیشتر شرکت های بزرگ تولیدی از این طریق کالا های خود را صادر میکنند که میتوان گفت تقریبا بالای 90 درصد حمل و نقل های بین المللی از طریق دریا انجام میشود.

به عنوان بهینه ترین حمل و نقل برای محیط زیست نیز شناخته میشود.

حمل و نقل دریایی

توضیح جامل و کامل حمل و نقل از طریق دریا

حمل و نقل از طریق دریا را میتوان به چند دسته تقسیم بندی کرد

  1. داخلی
    از کشتی های معمولی و کوچک که مناسب برای آبراه های کم عمق است در این نوع حمل ونقل استفاده میشود.
    بیشتر برای حمل مواد شیمایی یا مواد معدنی داخل کشور از طریق رودخانه ها و آبراه های کوچک مورد استفاده قرار میگیرد.
  2. دریایی کوتاه یا ساحلی
    کشتی های نسبتا بزرگ برای حمل کالا در فواصل کوتاه تر و عمق کمتر در دریاها برای باربری به کشور های همسایه و نزدیک مورد استفاده قرار میگیرد.
    این نوع کشتی ها به هیچ وجه وارد اقیانوس ها نمیشوند و از کنار دریاها با عمق نسبتا کم عبور میکنند و بعضا نیز وارد کشور هم میشوند.
  3. عمیق
    این نوع حمل و نقل بین قاره ای است یعنی با استفاده از کشتی های غول پیکر که خود نیز به چند دسته تقسیم میشوند جابجایی کالا را انجام میدهند.
  • کشتی های کانتینر بر یا Container Ships
    از این کشتی های غول پیکر و بزرگ برای جابجایی کالاهای خشک درون کانتینر استفاده میشوند که مرسوم ترین کشتی ها برای باربری تجاری هستند.
    در طراحی کانتینر ها دقت و ظرافت زیادی به خرج میبرند چرا که این این کشتی ها به صورت استاندارد عمل میکنند و به صورت خودکار و با استفاده از جرثقیل بارگیری و تخلیه میشوند.

بزرگ ترین آنها میتواند حدود 18000 کانتینر را حمل کند.

حمل و نقل از طریق دریا

کشتی های کانتینر بر

  • کشتی های فله بر یا Bulk Carriers
    مناسب ترین نوع کشتی برای حمل غلات و مواد خشک مانند دانه یا سیمان و کود این نوع کشتی ها هستند.در بارگیری برای آن ها جرثقیل های قاشق شکلی استفاده میکنند که داخل کشتی را پر میکنند.به عنوان یکی از مهم ترین نوع کشتی برای حمل و نقل مورد توجه خیلی از تجار را به سمت خود جلب کرده است که برای حمل و نقل محصولاتی از جمله صنعتی، معدنی و کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرد.
    حمل و نقل از طریق دریا
  • کشتی های تانکر نفتی یا Oil Tankers
    یکی دیگر از مهم ترین و حیاتی ترین نوع کشتی ها تانکرهای نفت هستند که به صورت خاص طراحی میشوند.برای جابجایی نفت خام ازشون استفاده میشود.
    کشور های آلمان، ژاپن و یونان بزرگ ترین ناوگان کشتیرانی دنیا را دارند.

حمل و نقل دریایی در ایران

ایران با دارا بودن بیش 5800 کیلومتر مرز ساحلی توانسته است از این صنعت به خوبی استفاده کند و توسعه اقتصاد و ارتباط گیری با جهان خود را تقویت کند. بالای 85درصد تناژ کالاهای صادراتی و وارداتی ایران از طریق دریا انجام میشود. که قابل توجه است.
کشور ایران دارای 11بندر مهم و بزرگ است که گنجایش 186 میلیون تن کالا را در خود جای دادند.

مهم ترین بندر ایران

بندر چابهار به عنوان یکی از مهم ترین بنادر موجود در آسیا مورد توجه کشورهای زیادی هست و پیشرفت چشمگیری داشته است. تعدادی از کشور های آسیای میانه از جمله تاجیکستان و ترکمنستان و … که دسترسی به آب های آزاد را ندارند چشم به این بندر دوختند و مجبور به گذر از بندر چابهار هستند همین امر باعث درآمد زایی کشور ایران و حائز اهمیت بودن بندر میشود.

شما را به تماشای یک مستند در مورد جنگ نفتکش ها دعوت میکنم!

باربری کابلی

باربری کابلی بیشتر برای حمل و نقل درون شهری استفاده میشود تا از ترافیک بیش از حد جلوگیری شود. بنا به مدارک موجود و تحقیقات انجام شده میتوان پی برد که این نوع باربری حدودا 250 سال پیش در کشور چین به وجود آمده است و مورد استفاده عموم قرار گرفته.
تله کابین و آسانسور مهم ترین وسیله ای نقلیه کابلی است .با تله کابین میتوان سعود به بالای کوه ها را به راحتی به ارمغان آورد. و با آسانسور مشکل پله بالا رفتن و پله پایین آمدن را به راحتی حل کرد.

باربری

باربری ریلی

به طور خلاصه وار حمل و نقل ریلی را میتوان اینگونه توصیف کرد که به هرگونه جابجایی از طریق قطار و یا از طریق خطوط راه آهن در مناطق خشک باربری ریلی گفته میشود.

مزایای باربری ریلی

  • نسبت به قیمت مقرون به صرفه است و سرعت بالایی در حمل کالا دارد.
  • حمل و نقل بار با حجم زیاد برای فواصل نزدیک و دور.
  • داشتن امنیت مناسب و عدم دخالت زیاد انسان.

جمهوری اسلامی ایران دارای بیش از 14,078 کیلومتر خطوط راه آهن است.

تاریخچه راه آهن در ایران

تاریخچه ی اولین راه آهن ایران به سال 1227 بر میگردد که از سمت رشت به بندر انزلی بود (آن زمان به بندر پیربازار شناخته میشد).

کشور آلمان به علت اینکه در زمان جنگ جهانی دوم برای حمله به اتحاد شوروی به راه آهن ایران احتیاج داشت با آمدن هیتلر به این کشور برای توسعه راه آهن ایران بسیار کمک کرد.

تهیه شده و انتشار در اتوبار و باربری ظریف بار

ظریف بار

برای تماس با ظریف بار شماره 1500بدون پیش شماره را بگیرید

error: Content is protected !!